Hírmorzsák

2020.03.06 » A koronavírus kapcsán

2020.03.06 » A koronavírus kapcsán

Ahogy a hírekből már értesülhettetek, Magyarországon is megjelent a koronavírus. Oktatóközpontunkban még nem tapasztaltuk jeleit, ám érdemes óvatosnak lenni és figyelni a járványbiztonsági előírásokat.

 

Kérek mindenkit, hogy most kiemelten figyeljünk a magunk és mások egészségére, legyünk körültekintőek! Ha fertőzött országban jártunk, akkor maradjunk otthon 14 napra, ha a közvetlen környezetünkben felütötte fejét a vírus, esetleg már mi magunk is megbetegedtünk, akkor szintén maradjunk otthon és a hivatalos eljárásrend szerint értesítsük a járvánnyal szakszerűen foglalkozókat.

 

Rövid, ám nagyon hasznos áttekintést a témában itt olvashattok.

Részletesebben a Koronavírus hivatalos oldalon, és a Konzuli Szolgálat honlapján is tájékozódhattok. Mindkettőt folyamatosan frissítik.

 

Amennyiben bármelyikőtök igényli, a személyes, tantermi órák helyett skype órák keretében is tudunk tanulni. A futó csoportokkal pedig átbeszéljük a részleteket, akciótervet készítünk.

 

Jelenleg nincs tudomásunk kitűzött vizsgaalkalom elhalasztásáról a koronavírus miatt. Ebben a kérdésben folyamatosan figyeljük a vizsgaközpont híreit.

FRISSÍTÉS: Az ONYC oldalán időközben megjelent egy Tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban. Ezen az oldalon, illetve a kapcsolódó ELTE információs felületen magatok is nyomon követhetitek a vizsgahíreket. Az ONYC az Oktatóközpontunk kérdéseire adott 2020.03.11-i levelében elmondta, hogy a vizsgára jelentkezetteknek biztosan küldenek majd részletes tájékoztatást, amennyiben korlátozás vagy változás lépne föl egy adott vizsgaalkalommal kapcsolatban.

 

Köszönjük az odafigyelést, a szükségszerű óvatosságot!

 

S hogy a vírus kapcsán még hasznos eszperantó tudásra is szert tegyetek, megosztjuk véletek a Shanshan Wang - a Ĉina Radio Internacia munkatársának - koronavírusról szóló, vagy azzal kapcsolatos érdekes és színes videóit:

 

 

Kép forrása: Origo.hu weboldal
Eredeti forrás: Science Photo Library/Andrzej Wojcicki