Hírmorzsák

2020.07.07 » 2021. évi vizsganaptár változás

2020.07.07 » 2021. évi vizsganaptár változás

Minden évben várva várjuk a következő esztendő vizsgával kapcsolatos híreit és az eszperantó nyelvre vonatkozó vizsgaalkalmakat.

 

Az ELTE Origó Nyelvi Centrum a tavaszi nyelvvizsgamentesség következtében bizonyos nyelvekből csökkenteni fogja a nyelvvizsga alkalmakat, amely sajnos az eszperantó nyelvet is érinti. Középfokon vélhetően 2 vagy 3 vizsgaalkalom lesz a korábbi 7 helyett, alap- és felsőfokon, 1-1 lesz, a korábbi 2-2 helyett.

 

Pontos tájékoztatást a részletekről az ONYC hivatalos vizsganaptárának megjelenésekor tudunk adni, ami szeptember tájékán várható.

 

Augusztusi FRISSÍTÉS

Kikerült az ONYC honlapjára a hivatalos verzió, ezen az oldalon elérhető a 2021-es évi vizsganaptár. Fontosabb változások az idei évhez képest:

  • Alap- és felsőfokon 2 vizsgalehetőség lesz: márciusban és novemberben.

  • Középfokon 3 vizsgalehetőség lesz: márciusban, júniusban és novemberben.

  • Sajnos vidéken nem lesz lehetőség szóbeli vizsgát tenni, csak Budapesten. Így - természetesen a járványügyi helyzet függvényében és a csillagok jelen állása szerint - a 2020. évi novemberi vizsga lesz az utolsó olyan hónap, amikor vidéki vizsgahelyeken is tehető szóbeli vizsga.
    ÚJABB FRISSÍTÉS - Változtattak a vizsganaptáron, amely szerint a novemberi hónapban mégis megmarad a vidéki vizsgalehetőség! Így mindhárom szinten az év ezen hónapjában lehet választani vidéki szóbeli vizsgahelyszíneket is. A választott vizsgaközpontban azért érdemes a jelentkezést megelőzően érdeklődni.

További változás az un. "kis nyelvek terén", hogy a Rigó eddigi soknyelvű palettájáról számos ritkábban oktatott nyelv lekerült. A jövőben választható nyelvi kínálatról ezen a linken olvashattok.

 

Kép forrása: Papelito.hu weboldal