Angol - Lépésről lépésre

Az Angol - Lépésről lépésre program keretein belül lehetőség nyílik az angol nyelv elsajátítására.

No, de miért éppen az angol!?

Választásunk egyrészt a folyamatos érdeklődés miatt, másrészt azért esett az angolra, mert ezt a nyelvet mi magunk is ismerjük olyan szinten, hogy tudásunkat továbbadhassuk néked. Az angol mára a Föld egyik leggyakrabban használt nyelveinek egyikévé vált. Világnyelvi besorolása többféle szempontból vizsgálható: napjainkban a diplomácia nyelve, nemzetközi gazdasági, tudományos és kulturális kapcsolatokban használt, továbbá az e-élet meghatározója is.


Mivel az eszperantó nyelvnek a világ 5 lakott kontinensén vannak beszélői és az előbb említett tudományágakban és életterületeken is használható, így kiváló alapokat szolgáltat nyelvi „nagy testvérének”. Egyetértünk azokkal, akik úgy gondolják, az eszperantót nem más nyelvek helyett, hanem azokat támogatva kell eljutni a kívánt célig, biztosítva, hogy utunk folyamatosan sikerélményekkel teli legyen. Gondoljunk csak arra, hogy egy zeneiskolában a kisdiákok először furulyázni tanulnak, majd ezt követően választanak más, „komolyabb” hangszert. Ám ennek ellenére senki sem vitatja a furulya hasznosságát, a maga egyszerűségében hangjának páratlan szépségét. Az eszperantó a nyelvek furulyája.
 

 

Az eszperantó bizonyítottan segít más nyelvek – elsősorban az indoeurópai nyelvek – elsajátításában, továbbá lerövidíti a megtanulandó újabb nyelv tanulási idejét. Tanulmányok is alátámasztják az eszperantó elsajátításának hasznosságát és a ráfordított idő megtérülését. Bujdosó Iván PHD értekezésében így írt erről: "(...) amíg például egy idegen nyelv (akár az angol) jó szintű megtanulásához mintegy 2000 óra szükséges, addig az eszperantóhoz csupán 200 óra. Ha az eszperantó ismerete csak 20%-kal csökkenti az angol elsajátítására fordítandó időt (az eddigi tapasztalatok erre utalnak), akkor a két nyelvre együtt 200+1600=1800 órát kell fordítani, tehát kevesebbet, mintha csak az angolt tanulnánk meg." Pedagógiai szempontból az előnyét abban látja, hogy "az eszperantó tanulása terén elérhető viszonylag gyors eredmény hozzájárulhat az általános rossz nyelvérzék miatti kisebbrendűségi érzés eloszlatásához és a nyelvi gátlások leküzdéséhez." S ha mindezt megtámogatjuk egy logikusan felépített, gyakorlatias tanulási módszerrel, vélhetően mégtöbb örömünket leljük majd a nyelvtanulásban.

 

     
Könnyebb lépésről lépésre haladni a célunk felé, mint kettesével, hármasával szedni a lépcsőfokokat.

 


Mit kínálunk? Egy lépésről lépésre történő haladást, ahol elsőként nyelvi alapozással indulunk. Fontosnak tarjuk a fokozatosságot, ezért megtanulunk nyelvet tanulni és az eszperantó segítségével megismerjük egy másik idegen nyelv felépítését. Ezt követően haladunk tovább és megismerjük az angol nyelv alapjait egy olyan szintig, amellyel a hétköznapi élet területein már elboldogulhatunk. Ez egy kezdő szint, ízelítő a nyelvből és kedvcsináló, ha mégis úgy döntenél, elmélyülnél a tanulásában. Majd következhet az alap-, közép- és felsőfok, amelyek közül Oktatóközpontunkban egyelőre az alapfok választható. Vizsgára történő felkészítésben csak később gondolkodunk, azonban igény esetén ajánlunk olyan tapasztalt tanárokat, akik elvisznek a vizsgáig.


 

     

Lesz folytatás…

De még várjatok egy picit! 

   

3. Mindig van újabb lépés. Hogyan tovább?

Ha többet szeretnél tudni, jöhet az alapfokú angol ismeretek elsajátítása.

 

2. Csak megismerni szeretném az angolt!

Kezdő angol ismeretek megszerzése a Gyakorlatias Angol módszer segítségével.

1. Hogyan tanuljunk nyelveket?

Egy idegen nyelv megismerésének lépései, alapozás az eszperantóval. Bármely más indoeurópai nyelvet tanulónak javasoljuk.

 

 

ooo


Óratípusok
Csoportos / Tanfolyami órák:
Azoknak ajánljuk, akik szeretnek társaságban, időben tervezetten, költségeket optimalizálva tanulni, haladni. Csoportjaink mindig kis létszámúak, 3–13 fő részvételével indulnak. A csoportos tanfolyamokról itt tájékozódhatsz.

Egyéni / Magánórák:
Azoknak ajánljuk, akik személyre szabott igények szerint, egy-egy készséget megerősítve tanulnának, haladnának. Az órák 1–2 fő részvételével, előzetes megbeszélés alapján indulnak. Személyes oktatásra (oktatóközpontunk tantermében) és e-oktatásra (a Skype program segítségével) egyaránt lehetőség nyílik.

Tanfolyam típusok
Nyelvi alapozás: akik már tanultak angolt, de félbehagyták, esetleg nehéznek találták, vagy úgy érzik, a magyarhoz képest hatalmas az eltérés és nem értik a logikáját, azoknak javasoljuk, hogy kezdjük újra az eszperantó segítségével. Megismerünk egy, a magyartól eltérő, de kiváló logikával felépített nyelvet, amellyel életre szóló nyelvtani alapokat szerzünk.

Kezdő angol tanfolyamrész: angol nyelvi alapok, amellyel már az egyszerű, hétköznapi életben is elboldogulhatunk: bemutatkozunk, beszélünk magunkról, családunkról, megismerjük az órát, dátum kifejezést, vásárolunk különböző helyeken, kijelentünk, kérünk, felszólítunk.

Alapfokú angol: elmélyítjük a nyelvtani ismereteinket, pl. szórend, szófajok, névmások, segédigék, igeidők egy része, egyszerű, folyamatos, befejezett jelen idő, egyszerű múlt idő, egyszerű jövő idő.

Akik korábban elsajátították az eszperantó nyelvet, azokkal a Kezdő angol tanfolyamrésszel indulunk, folyamatosan visszautalva a korábban tanultakra, összehasonlítva a két nyelv sajátosságait.


 

Angol – Lépésről lépésre program

Nyelvi alapozás

Kezdő angol

Alapfokú angol

40 tanóra nyelvtanulási alapok

+

az eszperantó nyelv megismerése

30 tanóra kezdő angol nyelvi ismeretek

+

online is elérhető gyakorlatias feladatok

60 tanóra alapfokú angol nyelvi ismeretek

+

online is elérhető gyakorlatias feladatok

Figyeld az Induló tanfolyamok menüpontot!

 

 

Az egyéni / magánórák felépítése igazodik a csoportos órák felépítéséhez. Először nyelvi alapozás történik az eszperantó segítségével, majd következnek a gyakorlatias kezdő és alapfokú angol órák.
Előfordulhat, hogy a tanuló már elsajátította az angol nyelvtanát, azonban még hiányzik valami, esetleg néhány nyelvtani elem alaposabb megismerése vagy egyéb készségek begyakorlása, stb. Ezekben az esetekben előzetes megbeszélés alapján, igény szerint történik a haladás.


A különböző életvitelhez, napi munkabeosztáshoz vagy iskolalátogatáshoz igazítva, tanfolyamaink, egyéni / magánóráink hétköznap és hétvégén is egyaránt elérhetők.
 

Hétköznapi tanfolyamok

Hétfő / Szerda

17:00 és 20:00 között

Kedd / Csütörtök

17:00 és 20:00 között

 

 

Hétvégi tanfolyamok

Szombat

9:00 és 15:00 között

Vasárnap

9:00 és 15:00 között

A tanfolyamok 3-4-5-6 tanóra időtartamúak, tanfolyamrészenként eltérőek lehetnek.

 

Árak
A tanfolyam díját minden esetben ütemezetten, az adott tanfolyamrész első tanóráján kell megfizetni (tehát sohasem a teljes tanfolyam költségét egy összegben).
Az egyéni órák díját az adott tanóra végén kell rendezni.
 

Csoportos órák

Tanfolyam díja

40 tanóra / 1 tanóra 45 perc

40.000 Ft

30 tanóra / 1 tanóra 45 perc

30.000 Ft

60 tanóra / 1 tanóra 45 perc

60.000 Ft

Egyéni órák

Tanóra díja

1 tanóra / 50 perc

2.500 Ft

 

 

Könyvek, online program, jegyzetek

Az eszperantó órákon elsősorban Princz Oszkár nyelvkönyvéből – „Zöld könyv” – tanulunk, kiegészítve saját jegyzetekkel. A felkészüléshez szükséges nyelvkönyv nyelviskolánkban megvásárolható:

 

Az angol órákon a Gyakorlatias Angol módszer könyveiből tanulunk. A felkészüléshez szükséges nyelvkönyvek, hangoskönyv, online gyakorló anyagok és az online hozzáférés - a különleges EsperAmo kedvezménnyel - kizárólag nyelviskolánkon keresztül megvásárolható. A megrendelés részleteivel kapcsolatban Oktatóközpontunkban érdeklődj! Elérhető csomagok:


Ajánljuk továbbá az alábbi könyvet és munkafüzetet, amely szórakoztató képek segítségével teszi érdekesebbé a szótanulást. A kiadványok nyelviskolánkban megvásárolhatók:


Minden más tanulást segítő anyagot, jegyzetet elektronikusan küldünk az adott tanfolyamrész alatt, vagy azt megelőzően, díjmentesen.