Tanfolyamok, árak

Alap-, közép- és felsőfokú eszperantó vizsgára készülőknek, egyéni / magán vagy csoportos / tanfolyami órákon tanulni vágyóknak egyaránt kínálunk felkészülési lehetőségeket, megfizethető áron. Személyesen Budapesten találkozhatsz velünk, online tanfolyami óráink és magántanári felkészítéseink az ország bármely pontjáról elérhetők.

 

Előzetes egyeztetés és árajánlat alapján az alábbi - részletesen említett - lehetőségeken kívül a következő képzési formák is választhatók: érettségi felkészítő; gyakorló / korrepetáló órák; konzultáció; kihelyezett nyelvtanfolyamok csoportok számára, cégeknél vagy iskoláknál, Budapesten / esetenként vidéken; e-oktatás (a Skype program segítségével) Magyarországon vagy külföldön élőknek.

 

Tanulóinknak az Origó Nyelvi Centrum munkatársaival együttműködve Próbavizsga napokat is szervezünk (vizsgaidőponthoz és minimum létszámhoz igazodva). A próbavizsga remek gyakorlás a vizsga előtt, amit minden esetben szakértő tanár javít. Ezen alkalomkor egy írásbeli feladatsor, valamint hallás utáni szövegértés (monológ + dialóg) megoldására kerül sor. A próbavizsga ingyenes!


Óratípusok
Csoportos / tanfolyami órák:
Azoknak ajánljuk, akik szeretnek társaságban, időben tervezetten, költségeket optimalizálva tanulni, haladni. Csoportjaink mindig kis létszámúak, személyesen 3–13 fő, online 3-7 fő részvételével indulnak. Az induló tanfolyamokról itt tájékozódhatsz.

Egyéni / magán órák:
Azoknak ajánljuk, akik személyre szabott igények szerint, egy-egy készséget megerősítve tanulnának, haladnának. Az órák 1–2 fő részvételével, előzetes megbeszélés alapján indulnak. Személyes oktatásra (oktatóközpontunk tantermében), e-oktatásra (a Skype program segítségével egyaránt lehetőség nyílik. Az egyéni / magán órákról bővebben itt olvashatsz.

Tanfolyam típusok
Tapasztalataink szerint a tanulók körében legnépszerűbb a középfokú nyelvvizsgára felkészítő tanfolyam, így ezen a képzési szinten rendszeresen induló oktatások választhatók. Természetesen az alap- vagy felsőfokú vizsgára készülőknek is kínálunk lehetőségeket, amelyeket előzetes megbeszélés szerint indítunk. A kezdő tanfolyamrész mindhárom szinten ugyanazt az elsajátítandó alap nyelvtani tananyagot tartalmazza. Erre épül rá a különböző szinteknek megfelelő gyakorlati készségeket fejlesztő, azokat megerősítő tananyag.

 

Eszperantó nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamok felépítése

Alapfok

Középfok

Felsőfok

40 tanóra kezdő

40 tanóra kezdő

40 tanóra kezdő

20 tanóra haladó írásbeli

40 tanóra haladó írásbeli

40 tanóra haladó írásbeli

20 tanóra haladó szóbeli

24 tanóra haladó szóbeli

24 tanóra haladó szóbeli

 

 

24 tanóra felsőfokú különbözeti

Összesen: 80 tanóra

Összesen: 104 tanóra

Összesen: 128 tanóra

A felkészülés időtartama

kb. 3-5 hónap

kb. 4-6 hónap

kb. 5-7 hónap

 

A különböző életvitelhez, napi munkabeosztáshoz vagy iskolalátogatáshoz igazítva, tanfolyamaink hétköznap és hétvégén is egyaránt elérhetők. Az alábbi táblázatok a klasszikus tanfolyami napokat jelölik, azonban egyéni igények esetén, ezektől eltérő napokon és időbeosztás szerint is előfordulhatnak csoportos órák.

 

Hétköznapi tanfolyamok

Hétfő / Szerda

17:00 és 20:00 között

Kedd / Csütörtök

17:00 és 20:00 között

Péntek

15:00 és 20:00 között

 

 

Hétvégi tanfolyamok

Szombat

9:00 és 15:00 között

Vasárnap

9:00 és 15:00 között

A tanfolyamok alkalmanként 3-4-5-6-7-8 tanóra időtartamúak,
heti egy és/vagy két alkalom,
tanfolyamrészenként akár eltérőek is lehetnek.

 

Árak
A tanfolyam díját minden esetben ütemezetten, az adott tanfolyamrész első tanóráján kell megfizetni (tehát sohasem a teljes tanfolyam költségét egy összegben).
 

Csoportos órák

Tanfolyam díja

40 tanóra / 1 tanóra 45 perc

50.000 Ft

24 tanóra / 1 tanóra 45 perc

30.000 Ft

20 tanóra / 1 tanóra 45 perc

25.000 Ft

1 tanóra 45 perc 1.250 Ft

Az árak 2023. január 01-től érvényesek.
 

Könyvek, jegyzetek
Az órákon elsősorban Princz Oszkár nyelvkönyvéből – „Zöld könyv” – tanulunk, kiegészítve saját jegyzetekkel. A felkészüléshez szükséges nyelvkönyv és szótárak nyelviskolánkban megvásárolhatók:

 

Ajánljuk továbbá az alábbi könyvet és munkafüzetet, amely szórakoztató képek segítségével teszi érdekesebbé a szótanulást:

 

Minden más tanulást segítő anyagot, jegyzetet elektronikusan küldünk az adott tanfolyamrész alatt, vagy azt megelőzően, díjmentesen.