Sikerélmények

A sokévnyi eszperantó oktatás során több száz tanuló ismerkedhetett meg az eszperantó nyelvvel és valósíthatta meg általa a kitűzött céljait, tapasztalhatta a nyelvtanulás és a nyelvvizsga eléréséhez szükséges felkészülés különbözőségeit, az eszperantó nyelvben rejlő szépséget, lehetőségeket és mindezen idő alatt számtalan élménnyel gazdagodhatott, formálódhatott. Ízelítőül megosztunk véled néhány örömteli élményt, a teljesség idénye nélkül.

Megvaaaaaan! Móni! Ide nézz, sikerült! Szuper tanár vagy! Köszönöm! Jöhet a szóbeli :)

A fotó, amit kaptam egy 80%-os írásbelit mutatott.

 

És eljött 2022 januárja. Majd érkezett egy újabb fotó, egy 86%-os szóbeliről.

Siker!!! Úgy örülök! Köszönöm szépen neked, Móni a sok segítséget, támogatást!

Györgyi » 2021. november és 2022. január

Az új tanulók számára mindig érdekes és hasznos információ az adott nyelvtanulós hely sikerességi mutatója.
Ez a mutató fontos mérce, mind a tanulók, mind a felkészítő hely, vagy az adott oktató számára.

 

Örömmel és büszkén osztjuk meg véletek, hogy
2021. márciusában
vizsgázóink sikerességi mutatója:
100 % volt.

Szívből gratulálunk minden vizsgázónak!

EsperAmo Oktatóközpont » 2021. április

Megvan! :) Sikerült! 93% a szóbeli és 92% az írásbeli
Ebben neked is nagy szereped volt, nagyon köszönöm a sok sok segítséget! :) :)

 

(...) tegnap este nagy izgalomban voltam, de azért szeretném még egyszer megköszönni a sok sok segítséget, feladatot, tippet, lelki erősítést! Nélküled biztos nem sikerült volna ilyen jól! <3

Luca » 2021. április

Ma reggel jött az Origo-tól jelzés, hogy elérhetők a novemberi vizsgaeredmények.
Az előbb tudtam csak megnézni és bár nem sokon múlt, de ez most sikerült! :)

 

Ez az egész nyelvvizsga eredmény (a szóbeli és most az írásbeli része) pedig főként NEKED köszönhető, a sok hasznos tanáccsal és célzott oktatással! Hálás vagyok, hogy hozzád mentem tanulni az Eszperantó nyelvet, mert ÁLTALAD sikerült a B2 komplex nyelvvizsgám!

 

Remélem tudunk majd beszélni is, de ezt most mindenképpen azonnal meg kellett osztanom Veled! :)

István » 2020. december

Ezúton is szeretném megköszönni Neked, hogy a segítségeddel sikeres felsőfokú eszperantó nyelvvizsgát tudhatok magaménak. Nagyon hálás vagyok a sok segítségért és támogatásért, amit Tőled kaptam. Bármikor bármiben fordulhattam Hozzád, mindig türelmes, segítőkész és megértő voltál velem (még akkor is, amikor több alkalommal azzal hívtalak, hogy, hogy kell ezt, meg ezt a szót mondani, mert nincs a szótárban ????). Támogattál, amikor úgy éreztem nem megy. Bíztattál, szilárd bástyaként álltál mögöttem. Terelgettél a jó irányba amikor esetleg letértem az útról, és úgy éreztem feladom. Az órákat imádtam, mindig jó hangulatúak voltak mindamellett, hogy sokat tanultunk, gyakoroltunk. Persze örülök, hogy levizsgáztam, de hiányozni fognak az eszperantó órák.
Életem legjobb tanára vagy! Akitől nem csak tudást kaptam, hanem annál jóval többet. Nem győzöm ismételni: Móni, köszönöm, elmondhatatlanul hálás vagyok Neked!

Zsuzsanna » 2020. június

Kedves Tanulóim!
Rendhagyó módon, most én szeretnék köszönetet mondani néktek.
Egy-egy felkészítés és a hozzá kapcsolódó vizsgaidőszak számomra is izgalmas élmény. Veletek együtt élem meg a kalandokat, a gördülékenységet, az akadályokat és várom a vizsgahíreket. Izgalommal teli érzés, amikor megcsörren a telefon, vagy érkezik egy e-mail.
Az elmúlt évek során számtalanszor örültem és néha bizony szomorkodtam is véletek.
Hálás vagyok, hogy taníthattalak / taníthatlak benneteket!

Forgács Mónika » 2020. január

Meglett a nyelvvizsga eredményem. A szóbeli 81%, az írásbeli pedig 85% lett. :))
Írtam belőle egy összefoglalót, nem tudom megkaptad-e.
Nagyon örülök ennek az eredménynek és örülök, hogy nálad tanulhattam. Köszönök mindent!

Folytatás
Amikor érdeklődtem, hogy a köszönő sorokat megoszthatom-e, ezt a megható választ kaptam:
(...) persze, kiteheted, de abban nincs benne, mennyire hálás vagyok. Tényleg élmény volt Veled tanulni. Nem éreztem nehéznek az órákat vagy nyomasztónak, unalmasnak. Főként azért sem, mert azt láttam, hogy te se unod. Alkalmazkodtál az igényeinkhez és minden módon színesítetted az órákat. Az is tetszett, hogy nem volt meg az a feszült tanár-diák viszony, hanem közvetlen voltál velünk. Rendesen felkészítettél mindenre, szóval otthon csak egy pici gyakorlás kellett és... Sikerült :)

Nikolett » 2019. szeptember

Köszönöm szépen a segítségedet a nyelvvizsga-felkészítéssel kapcsolatban.
Szeretnélek tájékoztatni, hogy sikeres lett a nyelvvizsgám :)
Arra biztatlak, hogy csak így tovább, nagyon jó módszerrel tanítasz!
Köszönöm még egyszer! További sikeres munkát kívánok Neked!

Bernadett » 2019. június

Megkaptam a márciusi vizsga eredményét.
Az írásbeli SIKERÜLT! Aminek külön örülök, hogy a levél és a hozzászólás 66% lett :) Úgy éreztem ez nálam a gyenge pont.
A szóbeli még várat magára, mert gégegyulladásom volt, így nem mentem el. A labort természetesen megcsináltam, de annak az eredményét sajnos nem tudom. Pedig támpontnak jó lett volna.
Köszönöm az eddigieket, különösen a bíztatásokat amikor szükségem volt rá!

Mónika » 2019. március

Végre sikerült. Köszönöm a kitartást Forgács Mónika. Jaaaa és a türelmet. :D

György » 2019. február

Az eszperantó nyelvvel való megismerkedés nekem nemcsak egy nyelv tanulását jelentette, mert az eszperantó nemcsak egy nyelv, hanem egy életszemlélet. Az eszperantó egy mozgalom, aminek nagyon sok tagja van szerte a világban, de ami összeköt minden eszperantistát, hogy reménykedünk egy szebb és jobb világban, ahol minden ember egy nyelvet beszél. Nagyon sok új dolgot ismertem meg és sok új ismerőst szereztem, sok emberrel tudtam felvenni a kapcsolatot az internet segítségével, akikkel lehet, hogy másképp nem is tudtam volna találkozni, mivel a világ másik felén élnek. Az eszperantisták olyanok, mint egy nagy család és mindenkit szeretettel fogadnak. Köszönöm, hogy ennek a családnak a tagja lehetek!
Szeretném megköszönni a tanárnőnek, hogy megtanította nekem ezt a csodálatos nyelvet, az órák minden percét élveztem és sohasem okozott egy nyelv megtanulása számomra ennyi sikerélményt. Mi amas Esperanton!

Erika » 2018. szeptember

Örömmel jelentem, hogy sikeres nyelvvizsgát tettem. (…) Köszönöm neked is a segítséget, és a jó tanácsokat. A birtokos szerkezet felismerését neked köszönhetem!
További szép napot kívánok! Nagyon örülök, hogy megismerhettelek! Nagyon jó és nagyon kedves ember, és tanár vagy!!! Angolt oktatást vállalsz? Többen kérdezzük. :) :) :)

Ágnes » 2018. július

Mai napon feltették a vizsgaeredményeket. Az odaadó tanításodnak hála sikeresen vettem az akadályt, amit neked köszönhetek. 13 pontos laborral 70% szóbeli és egy 60% os írásbelit sikerült összehoznom, így meglett a "C"  :)
Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget és a türelmet :) További sikeres munkát kívánok. (...) annyira megtetszett ez a nyelv, hogy tovább fogom folytatni a tanulását és egyszer lehet, hogy egy magasabb szinttel is megpróbálkozom :)

József » 2018. március

Ma tudtam meg a vizsga eredményem és SIKERÜLT!!!!!
Fantasztikusan boldog vagyok és nagyon hálás Neked!
KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM!!!!!

Mónika » 2017. december

Mostanra sikerült elintéznem a hivatalos dolgokat. Tényleg jó érzés megkapni (szerkesztői megjegyzés: a diplomát), 13 év után meg főleg! Fárasztó küzdelem volt, de megérte.
Mellékletben a végeredmény :)

Adrienn » 2017. július

Nagy örömmel osztom meg Veled a hírt, hogy sikerült a nyelvvizsga nekem is és L…nak is! :) (…) L…val mindketten úgy éreztük, hogy egész könnyű volt, elégedetten jöttünk ki. Mindkettőnknek sikerült úgy beosztani az időt, hogy a végén még maradt is, L…nak 30 perc, nekem pedig 15. A levéltől tartottam a legjobban, de az is sikerült, és jó témák voltak. (…)
Nagyon örülök, hogy megismerhettelek és nagyon köszönöm, hogy ilyen jó tanárunk voltál!

Katalin » 2017. április

Sikerült a nyelvvizsga, egyben is és külön-külön is meglett volna. Összességében 74%! Nagyon köszönöm a felkészítést, a sok-sok segítséget és türelmet!

Anett » 2017. február

Azért kerestelek, mert szeretném megköszönni, hogy felkészítettél a vizsgára, és, hogy annyit segítettél nekem. Minden nyelvvizsga előtt álló embernek ilyen jó tanárt kívánok, mint amilyen Te vagy :), aki ilyen lelkiismeretesen felkészíti a vizsgázókat, mint Te. További sok sikert kívánok neked az Eszperantó nyelv tanítása terén és sok-sok boldog percet az életben.

Adrienn » 2016. június

Ezúton szeretném megköszönni a felkészülésemhez nyújtott segítséged, hogy mindig készséggel rendelkezésre álltál. Instrukcióid nyomán tudtam a hibáimat csiszolni, és figyelni a buktatókra. Az általad tartott nyelvórák mindig nagyon érdekesek, színvonalasak voltak, sohasem unatkoztam. Szívesen jártam az órákra. Köszönöm, hogy a (…) való találkozásom és az eszperantó nyelv tanulása visszaadta a nyelvtanulásba vetett hitemet.

Alexandra » 2016. március

SIKERÜLT!!!!!!!!!!!!!!!!!! EL SEM HISZEM!!!!!!!!!!!!!!!!!! ANNYIRA BOLDOG VAGYOK!!!!!!!!!!!!!!!!!! és modortalan, köszönni is elfelejtettem. Szia Móni! :)
NAGYON-NAGYON-NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM AZT A RENGETEG SEGÍTSÉGET! ÉPPHOGY, DE MEGLETT! :)

Petra » 2015. november

Képzeld, sikerült a szóbeli nyelvvizsgám is (…) Olyan boldog vagyok! Összesítve a szóbelimre 72%-ot kaptam, az írásbelimre pedig 68%-ot! Ma már át is vettem az írásbeli nyelvvizsga bizonyítványomat az ELTE-n.
Szeretném nagyon megköszönni Neked, hogy ilyen türelmesen, kedvesen és barátságosan tanítottál minket. Nélküled ez nem sikerült volna!

Rita » 2015. június

Megköszönve a lelkiismeretes fáradozásodat szeretném tudatni veled, hogy sikerült a nyelvvizsgám. Igazából fel sem fogtam még, hogy sikerült, de nagyon örülök neki. Sok meglepetést okozott, mint minden eddigi vizsgám, pl. a fordítást jobbnak éreztem, a szövegértést rosszabbnak, a szóbelinél elsüllyedtem volna szégyenemben, a tesztnél valahogy velem voltak az égiek (annyira könnyűnek érződött és a pontok is ezt jelzik), de a lényeg, hogy meglett. :) (…) Sok erőt adott, hogy folyamatosan bíztattál, hittél bennünk, tényleg lelkiismeretesen és elhivatottan adtad át az anyagot. A többi ugyebár rajtunk múlt :)

Nikolett » 2015. március