Angol ~ Lépésről lépésre

Az Angol - Lépésről lépésre program keretein belül lehetőség nyílik az angol nyelv elsajátítására.

No, de miért éppen az angol!?

Választásunk egyrészt a folyamatos érdeklődés miatt, másrészt azért esett az angolra, mert ezt a nyelvet mi magunk is ismerjük olyan szinten, hogy tudásunkat továbbadhassuk. Az angol mára a Föld egyik leggyakrabban használt nyelveinek egyikévé vált. Világnyelvi besorolása többféle szempontból vizsgálható: napjainkban a diplomácia nyelve, nemzetközi gazdasági, tudományos és kulturális kapcsolatokban használt, továbbá az e-élet meghatározója is.


Mivel az eszperantó nyelvnek a világ 5 lakott kontinensén vannak beszélői és az előbb említett tudományágakban és életterületeken is használható, így kiváló alapokat szolgáltat nyelvi „nagy testvérének”. Egyetértünk azokkal, akik úgy gondolják, az eszperantót nem más nyelvek helyett, hanem azokat támogatva kell eljutni a kívánt célig, biztosítva, hogy utunk folyamatosan sikerélményekkel teli legyen. Gondoljunk csak arra, hogy egy zeneiskolában a kisdiákok először furulyázni tanulnak, majd ezt követően választanak más, „komolyabb” hangszert. Ám ennek ellenére senki sem vitatja a furulya hasznosságát, a maga egyszerűségében hangjának páratlan szépségét. Az eszperantó a nyelvek furulyája.
 

 

Két nyelvet egy csapásra
Az eszperantó bizonyítottan segít más nyelvek – elsősorban az indoeurópai nyelvek – elsajátításában, továbbá lerövidíti a megtanulandó újabb nyelv tanulási idejét. Tanulmányok is alátámasztják az eszperantó elsajátításának hasznosságát és a ráfordított idő megtérülését. Bujdosó Iván PHD értekezésében így írt erről: "(...) amíg például egy idegen nyelv (akár az angol) jó szintű megtanulásához mintegy 2000 óra szükséges, addig az eszperantóhoz csupán 200 óra. Ha az eszperantó ismerete csak 20%-kal csökkenti az angol elsajátítására fordítandó időt (az eddigi tapasztalatok erre utalnak), akkor a két nyelvre együtt 200 + 1600 = 1800 órát kell fordítani, tehát kevesebbet, mintha csak az angolt tanulnánk meg."
Pedagógiai szempontból az előnyét abban látja, hogy "az eszperantó tanulása terén elérhető viszonylag gyors eredmény hozzájárulhat az általános rossz nyelvérzék miatti kisebbrendűségi érzés eloszlatásához és a nyelvi gátlások leküzdéséhez." S ha mindezt megtámogatjuk egy logikusan felépített, gyakorlatias tanulási módszerrel, vélhetően még több örömünket leljük majd a nyelvtanulásban.

 

     
Könnyebb lépésről lépésre haladni a célunk felé, mint kettesével, hármasával szedni a lépcsőfokokat.

 

Mit kínálunk?
Egy lépésről lépésre történő haladást, ahol elsőként nyelvi alapozással indulunk. Fontosnak tarjuk a fokozatosságot, ezért megtanulunk nyelvet tanulni és az eszperantó segítségével megismerjük egy másik idegen nyelv felépítését. Ezt követően haladunk tovább és megismerjük az angol nyelv alapjait egy olyan szintig, amellyel a hétköznapi élet területein már elboldogulhatunk. Ez egy kezdő szint, ízelítő a nyelvből és kedvcsináló. Ha mégis úgy döntenél, elmélyülnél a tanulásában, következhet az alap-, közép- és felsőfok, amelyek közül Oktatóközpontunkban egyelőre az alapfok választható.
Tapasztalatunk szerint a nyelvek kötelező formában elsajátítása - még az eszperantóé is - komoly frusztrációt okoz néhány tanulóban. Az angollal kapcsolatban szeretnénk megvalósítani a "csak úgy" tanulást, amikor kíváncsiságból, hivatalos kötelezettségtől mentesen ismerhetünk meg egy nyelvet. Ezért vizsgára történő felkészítésben egyelőre nem gondolkodunk, azonban igény esetén szívesen ajánlunk olyan tapasztalt tanárokat, akik elvisznek a vizsgáig.


 

     

Hogyan tovább?

Még tovább lépnél? Megbeszéljük!

   

3. Mindig van újabb lépés. Hogyan tovább?

Ha többet szeretnél tudni, jöhet az alapfokú angol ismeretek elsajátítása.

 

2. Csak megismerni szeretném az angolt!

Kezdő angol ismeretek megszerzése a Gyakorlatias Angol módszer segítségével.

1. Hogyan tanuljunk nyelveket?

Egy idegen nyelv megismerésének lépései, alapozás az eszperantóval. Bármely más indoeurópai nyelvet tanulónak javasoljuk.

 

 

ooo


Óratípusok
Amikor belevágtunk a programba, csoportos és egyéni órákat is kínáltunk, hogy minél szélesebb legyen a választható lehetőségek köre. Azonban az idő megmutatta, hogy azok, akik angol tanulásra vállalkoznak jobban kedvelik a magánórákat. Bátrabban vágnak neki a tanulásnak, ha saját ütemükben haladhatnak. A jövőben ezt a lehetőséget visszük tovább.

Egyéni / Magánórák:
Azoknak ajánljuk, akik személyre szabott igények szerint, egy-egy készséget megerősítve tanulnának, haladnának. Az órák 1–2 fő részvételével, előzetes megbeszélés alapján indulnak. Személyes oktatásra (oktatóközpontunk tantermében) és e-oktatásra (a Skype program segítségével) egyaránt lehetőség nyílik.

A tanórák felépítése
Először nyelvi alapozás történik az eszperantó segítségével, majd következnek a gyakorlatias kezdő és alapfokú angol órák.
Előfordulhat, hogy a tanuló már elsajátította az angol nyelvtanát, azonban még hiányzik valami, esetleg néhány nyelvtani elem alaposabb megismerése vagy egyéb készségek begyakorlása, stb. Ezekben az esetekben előzetes megbeszélés alapján, igény szerint történik a haladás.

A különböző életvitelhez, napi munkabeosztáshoz vagy iskolalátogatáshoz igazítva, tanfolyamaink, egyéni / magánóráink hétköznap és hétvégén is egyaránt elérhetők.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az egyéni / magán e-oktatás minden esetben a Skype program segítségével történik, kihasználva a felület sajátságos lehetőségeit, pl. képernyő- és hangmegosztás, szemléltetés, stb.

Árak
Személyes, tantermi oktatás esetén az óradíjat minden esetben az adott alkalom végén kell rendezni.
Skype oktatás esetén az első két alkalom díját előre kell rendezni, majd azt követően lehetőség nyílik egyedi fizetési ütemezés kialakítására.

 

Egyéni / Magánórák Tanóra díja
1 tanóra / 50 perc 2.750 Ft
ooo ooo
általában 1 alkalommal 2 tanórát tartunk (2*50 perc)

 Az árak 2023. január 01-től érvényesek.

 

 

Könyvek, online program, jegyzetek
Az eszperantó órákon elsősorban Princz Oszkár nyelvkönyvéből – „Zöld könyv” – tanulunk, kiegészítve saját jegyzetekkel. A felkészüléshez szükséges nyelvkönyv nyelviskolánkban megvásárolható:


Az angol órákon a Gyakorlatias Angol módszer könyveiből tanulunk. A felkészüléshez szükséges nyelvkönyvek, hangoskönyv, online gyakorló anyagok és az online hozzáférés - a különleges EsperAmo kedvezménnyel - kizárólag nyelviskolánkon keresztül megvásárolható. A megrendelés részleteivel kapcsolatban Oktatóközpontunkban érdeklődj! Elérhető csomagok:


Ajánljuk továbbá az alábbi könyvet és munkafüzetet, amely szórakoztató képek segítségével teszi érdekesebbé a szótanulást. A kiadványok nyelviskolánkban megvásárolhatók:


Minden más tanulást segítő anyagot, jegyzetet elektronikusan küldünk az adott tanfolyamrész alatt, vagy azt megelőzően, díjmentesen.