Hasznos ~ eszperantó ~ oldalak

Személyes üzenetünk
Hiszünk abban, hogy nyelvérzék nélkül is belevághatsz az eszperantó nyelv tanulásába. Sok olyan ember él köztünk, akikre „ragadnak” a nyelvek, legyen az egyszerűbb, vagy bonyolultabb. Szerintünk csupán meg kell találni azt a nyelvet, amelyet képességtől függetlenül szabadon választhatsz, amely kedvedre való, amelyben örömöt lelsz. Így szerethetőbbé és könnyedebbé válik a választott nyelv elsajátítása.

Az eszperantó nyelv bizonyítottan alapot ad és utat mutat, sokan "dobbantó" nyelvnek is hívják. Ezt a nyelvet elsőként elsajátítva, később más idegen nyelve(ke)t is ráépíthetsz, s azok könnyedebben tanulhatóvá válnak a már beivódott nyelvi alapokkal. Az eszperantó logikus felépítése segít eligazodni a nyelvi erdők rejtelmeiben.

Ha már megismerted az eszperantó nyelvet és lehetőséged van, folytasd a vele való foglalkozást! Ha tetszett, add hírét a világban, ha kedved van, maradj eszperantista vagy eszperantó-beszélő és találj rá azokra a lehetőségekre, amelyekkel gazdagodhatsz! Hiszen a nyelv alapjai értékes gondolatokból, törekvésekből fakadnak, amelyek minden ember számára követendők.
 

Hasznos oldalak
Az eszperantó nyelvet tanulhatod önállóan vagy segítséggel. Bármelyik formáját is válaszd a tanulásnak, ajánlunk néhány hasznos oldalt, amellyel kiegészítheted vagy színesítheted az eszperantóval való foglalkozást.
 
Szótanulás, játék

 

Online tanulás

 

Szövegek, cikkek hang- és/vagy képanyaggal

 

Könyvek, kiadványok, vizsgára felkészítő anyagok

 

Zene, film, média

 

Szótárak

 

Egyéb

 

Lélek, spiritualitás, vallás

Bár a vizsgákon a vallás és politika kényes, személyes témakörnek számítanak, jellemzően ritkán kerülnek szóba. Azonban az életben sokan, sokféle érdeklődéssel bírunk. Az alábbi oldalakat ajánljuk a téma iránt érdeklődőknek:

 

A nyelvvizsgán innen és túl, avagy nyelvvizsga nélkül is pezseg az eszperantó élet
Számtalan tanuló sajátítja el az eszperantó nyelvet egy adott céllal, amely sok esetben a nyelvvizsga megszerzéséig tart. Azonban csak kevesen tudják, hogy az eszperantó ettől jóval több lehetőséget rejt magában. A nyelv eredeti elnevezése Lingvo Internacia (Nemzetközi Nyelv), amely mutatja megalkotójának Lazaro Ludoviko Zamenhofnak az eredeti célját: egy közös nyelv létrehozását, amellyel különböző embereket köthetünk össze a világban. Az eszperantó elterjedt, már több, mint 100 éve él és a mai napig betölti azt a szerepet, amelyért létrejött: összeköt embert, az emberrel, embereket az emberekkel.
 
Néhány példa napjainkból. Az eszperantó segítségével