Hírmorzsák

2021.06.25 » Nyelvvizsgamentesség 2021

2021.06.25 » Nyelvvizsgamentesség 2021

Márciusban FB oldalunkon adtunk hírt arról, hogy idén nem várható nyelvvizsgamentesség, most arról hozunk hírt, hogy mégiscsak megadja a kormány ezt a kedvezményt idén is.

 

A vonatkozó törvénycikk értelmében a 2021. augusztus 31-ig végzettek átvehetik a diplomájukat nyelvvizsga nélkül. Tanulóink közül vannak, akik élhetnek a lehetőséggel, vannak, akik nem. Az érzések a mostani lehetőséggel kapcsolatban vegyesek, hiszen sokan küzdöttek a járvány ideje alatt, tanultak rendületlenül, éjszakába nyúlóan a fárasztó munkanapok után vagy vizsgaidőszak mellett.

 

Véleményünk szerint bár tartalmas, küzdelmes időszak volt, mégis megérte. Milyen jó érzés volt, amikor lesve napokon át a vizsgaeredményeket, egyszer csak megláttuk: SIKERÜLT!!!! MEGCSINÁLTUK!!! Tanulónak, oktatónak egyaránt felemelő érzés.

A másik oldalon a mentesség kapcsán sokan most örülnek, elkezdődik egy új élet, egy diplomás élet. S ki tudja, talán a nyelvtanulás is eljön egyszer.

 

Köszönjük, hogy értünk is aggódtok! Ha több oldalról megvizsgálunk egy hírt, az bizony hozhat jót és okozhat rosszat is. Bennünk nyelvoktatókban, nyelvtanárokban, nyelviskolákban vagy akár nyelvvizsgaközpontokban felmerül a kérdés: vajon kellünk még? Ugye megadatik továbbra is a tanítás lehetősége, a tanulóknak pedig a nyelvtanulás élménye!?

 

Csak ismételni tudjuk magunkat: maradunk Reménykedők!

 

Kiegészítés: A rendelet megjelent a Magyar Közlönyben, amit itt megtaláltok, A Kormány 350/2021. (VI. 24.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet ideje alatt a nyelvvizsga letétele alóli mentességről cím alatt.

 

 

Kép forrása és készítője: Ismeretlen