Hírmorzsák

2020.09.19 » Koronavírus második hullám

2020.09.19 » Koronavírus második hullám

Hétköznapi életünkbe idén tavasszal robbant be a koronavírus és a körülötte lengő ismeretlenség. Minket tanulókat és oktatókat is kalandok sora elé állított. A felmerülő akadályokat sikerült jól venni, a nyelvtanulás – ahogy eddig is –, jól működött online, egyénileg és csoportban egyaránt.

 

Sokat gondolkodtunk a tavasz óta tartó folytonos online tanulás-tanítás kapcsán, hogy szeptembertől – a felmerülő tanulói igények hatására – újra tartunk tantermi órákat, természetesen a vonatkozó járványügyi előírások betartásával. Íme, a legfontosabb változtatások:

  • Kérjük, hogy a tanórára mindenki egészségesen érkezzen! Ha bárki bármilyen náthás, vírusos vagy egyéb fertőző betegségben szenved, esetleg fennáll a gyanúja a koronavírusos megbetegedésnek, kérjük, a többiek egészségének védelmében és a saját egészsége megőrzésének érdekében, maradjon otthon!

  • A tanterembe lépéskor érintésmentes infrás hőmérővel megmérjük az ott tartózkodók lázát. Amennyiben 37,5 fokos hőemelkedést mutat, az érintett személy a tanórán nem vehet részt.

  • Az épületbe és a tanterembe lépéskor biztosított és kötelező a kézfertőtlenítő használata.

  • A tanteremben egyszerre 6 tanuló + 1 oktató tartózkodhat, amellyel megtartható a 1,5 méteres társadalmi távolságtartás (a tanterem normál esetben 13 tanuló + 1 tanár férőhelyes).

  • A tanfolyam alatt kötelező az arcot (orrot, szájat) eltakaró maszk vagy kendő használata.

  • A tanteremben az egyes tanulók vagy tanulói csoportok között, illetve a tanórák alatt és azok szüneteiben folyamatos szellőztetést biztosítunk, továbbá az asztalok felületét is fertőtlenítjük, az asztalok és a tanteremtér higiéniájának megőrzése érdekében.

  • Ha igény van rá, készpénzes fizetés helyett átutalással is kiegyenlíthető a tandíj költsége, ám ebben az esetben nyugtaadás helyett számlaadás történik, a vonatkozó szabályoknak megfelelően.

Miért fontos mindez? Miért kell ennyi mindent tenni és betartani, ha közösségben tartózkodunk? Íme egy szemléletes összefoglaló a lehetséges kockázatokról és eshetőségekről. Előre is köszönjük, ezeknek a már megszokottá vált szokásoknak, szabályoknak a betartását!

 

Egészséges és kitartó tanulást kívánunk!

 

 

Kép forrása: Origo.hu weboldal
Eredeti forrás: Science Photo Library/Andrzej Wojcicki