Hírmorzsák

2022.09.20 » Vizsgázóbarát változás

2022.09.20 » Vizsgázóbarát változás

Ahogyan az élet változik, úgy a "Rigó" vizsgarendszere is folyamatosan újító változtatásokon esik át. A mostani módosítást biztosan szeretni fogjátok, hiszen a sikeres vizsgaeredményt az alapos felkészülés / felkészítés mellett, akár 1-2 pont is meghatározhatja.

 

A jövőben nemcsak a teljes írásbeli vizsgán, hanem a beszédértés (labor) vizsgán is használható kétnyelvű vagy egynyelvű nyomtatott szótár. A vizsgaközpont novembertől biztosítja ezt a remek lehetőséget a vizsgán, ami valóban hatalmas segítség a vizsgázóknak.

 

Készítsétek a szótárakat idén novembertől! A felkészítés során már az új szabályozásnak megfelelően fogunk gyakorolni. Ahogyan eddig is, úgy a jövőben is nagy hangsúlyt fektetünk vizsgatechnikai elemek megismerésére és elsajátítására.

 

Ezúton is köszönjük az ELTE Origó Nyelvi Centrumnak a változtatást!

 

Még egy változásról tudósított a vizsgaközpont, amely a vizsgával kapcsolatos értesítés(eke)t érinti. Szintén novembertől kell figyelni rá. A jövőben csupán EGY e-értesítő kerül kiküldésre, amit célszerű megjelölni és rögtön beírni a naptárba, hogy még véletlenül se feledkezzünk meg a vizsaidőpontjainkról.

 

FRISSÍTÉS
A hivatalos közlés szerint: "Beszédértés vizsgán a szótár a szövegek háromszori (egynyelvű vizsgán kétszeri) meghallgatása után, a feladatlap kitöltésére rendelkezésre álló időben használható. Szöveghallgatás közben a szótárt nem szabad használni." Tehát a 3. meghallgatás utáni szünetben, mindkét labor esetében.